-->

Advokat Jørgen Christian Dan-Weibel: Du køber en drøm, og så går der et eller andet galt. Altid.​​

Se også ​​→

Vi har lagt jakkesættet på hylden til en uformel snak med Jørgen Christian om hvorfor der altid er et eller andet galt, når man investerer i projektsalg eller begiver sig ud i et nybyggerprojekt – og om det virkelig ER nødvendigt at hyre en advokat til papirarbejdet.

Jørgen Christian Dan-Weibel kan i år fejre sit 20 års jubilæum som advokat, men er ikke blevet mindre begejstret for sit fag. Han har hjulpet både nybyggere og håndværkere med at forklare og formidle den komplicerede entrepriseret på en simpel og forståelig måde og kender derfor begge sider af bordet. Hans mission er at gøre boligdrømmen til virkelighed for nybyggerne, uden at de søvnløse nætter behøver at følge med.

Hvorfor skal man hyre en advokat, inden man investerer i projektsalg?

Man køber en drøm. Man lægger 4 millioner for 80 kvadratmeter på havnekanten i Århus. Penge kan være deponeret i årevis, indtil det står færdigt. Man underskriver en nærmest uforståelig kontrakt på utallige sider, og det er umuligt for en almindelig person at danne sig et overblik over, hvad kontrakten siger – og om den er rimelig. Derfor skal man kontakte en advokat. På den måde kan man få rådgivning og tryghed i hele den lange periode, hvor projektet står på.​

Hvad så, hvis man bare vil købe en grund?

Mange køber bare en grund. Uden at tænke over nærmere over det smider man rask 1,3 millioner kr. for et stykke jord.

Man hyrer en entreprenør til at sidde bag rattet i gravkoen. Han støder på blød bund. Hvad så? Pludselig blev grunden 400.000 kr. dyrere, inden der kan bygges på den. Skulle man så ikke have lavet en aftale med sælger om det på forhånd? Eller skulle man ikke have foretaget en geoteknisk undersøgelse?

Køberne får piloteret grunden og vil i gang med byggeriet. De har sammen med en dygtig arkitekt fået tegnet en funkisvilla eller et hus med saddeltag og glaserede teglsten. Men lokalplanen har erklæret områdets stil ”særlig bevaringsværdig”, og kommunen mener ikke, at hverken funkisvilla eller glaserede teglsten hører sig til der. Drømmehuset kan aldrig blive til virkelighed på den grund, der er købt.

Hvad med de folk man hyrer til at udføre arbejdet – hvad skal man være opmærksom på her?

Man skal være opmærksom på bygmesteren. Hvad er han for en fyr? Er det konkurs nr. syv i rækken – eller er der sket noget på CVR indenfor den sidste tid, der bør få én til at ane uråd? Alt det skal jeg have styr på. Og derfor må man aldrig købe en grund uden at spørge mig. Eller til nøds en anden dygtig advokat.


Men selv med advokathjælp kan man vel aldrig sikre sig mod at bygmesteren går konkurs?

Nej, men man skal tage sig sine forholdsregler for at begrænse ens risiko mest muligt. Allerhelst skal man først betale, når huset står færdigt. Men, hvis der er aftalt ratebetalinger, skal man huske at få valuta for sine penge. Man skal sikre sig, at raterne er aftalt således, at man ikke betaler for mere, end der er leveret – og gerne for lidt mindre. Og så skal man sikre sig, at der er så mange rater som muligt, så man alt andet lige er dækket ind.

Kan det betale sig økonomisk at hyre en advokat? Hvad koster det?

Hvis jeg skal være med under hele processen fra køb af grund til opførelse af huset koster det i omegnen af 15.000 kr. inkl. moms. Køber man et hus og en grund til i alt 3,5 millioner, udgør det altså kun 0,5 % af de samlede omkostninger. Det er hurtigt sparet i udgifter og ikke mindst i ærgrelser. Huset bliver ikke afleveret til tiden, bygmesteren reagerer ikke når man ringer til ham, han mangler at flytte jordbunken ude i haven – og hvad med udenomsarealet?

Man har drømt om dette hus så længe, og så er det næsten ikke til at bære, hvis noget går galt. En advokat kan hjælpe med at drømmen bliver udlevet så smertefrit som muligt.

Er der noget vi har glemt at spørge om?

Ring og få en uforpligtende snak med Jørgen Christian om hvordan du får ham med på sidelinjen, når du skal realisere din boligdrøm på tlf.: 8618 0600

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.