Vi lægger vægt på, at de advokater, der møder i retten, er fagligt specialiserede inden for et eller flere sagsområder, således at vi ved repræsentation af klienterne i retslige tvister kan kombinere vores erfaringer inden for det pågældende fagområde med vores kompetencer som procedører. Derfor har vi ikke etableret en afgrænset gruppe, der udelukkende beskæftiger sig med førelse af retssager. Det vil således oftest være den advokat, der har bistået i den udenretlige del af sagen, som fører sagen videre ved domstolene.
Vi lægger ved rådgivningen omkring løsningen af retstvister afgørende vægt på, at unødvendige eller tvivlsomme retssager – afhængigt af klientens behov og ønsker – ikke føres, hvis der kan opnås en forhandlingsmæssig løsning. Vi medvirker således i de allerfleste sammenhænge til at søge potentielle retstvister løst gennem forhandling og forlig, eventuelt baseret på en struktureret forligsproces, hvis dette i den konkrete sammenhæng må antages at kunne indebære fordele for klienten.
I forbindelse med vurderingen af sagen rådgiver vi ligeledes med de økonomiske aspekter i forhold til at føre retssag. Vi undersøger mulighederne for retshjælpsdækning og/eller fri proces og rådgiver i den sammenhæng omkring den økonomiske risiko, der er forbundet med at anlægge retssag.
Det er en tidsmæssig tung proces at føre retssager og der kræves mange ressourcer også på det personlige plan. En almindelig typisk byretssag har et forløb på 1-2 år fra indbringer sagen for domstolene og til at sagen bliver afgjort. I sager, hvor der skal indhentes sagkyndige udtalelser, eksempelvis syn og skøn eller forelæggelse for Retslægerådet er sagsbehandlingstiden væsentligt længere. Hvis sagen ankes af en af parterne vil der typisk gå et år mere mens sagen behandles i Landsretten.
I familieretlige sager er sagsbehandlingstiden væsentlig lavere, da domstolene bestræber sig på at få disse sager afgjort hurtigt.